Bázeli fahéjas stangli
Baselbieter Zimstängel
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 45 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tepsi
Elkészítés:
1. A cukrot és a tojásokat verjük habosra, majd a liszt, a mogyoró, a kakaópor, fahéj vagy pálinka hozzáadásával gyúrjuk tésztává.
2. Cukorral meghintett gyúródeszkán sodorjuk kisujj vastagságúra a tésztát, majd vágjuk 5-6 cm hosszú darabokra. Egy kicsit nyomjuk laposra, majd egy késsel karmoljuk meg.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.
Aki nem rajong a fahéjért, helyettesítheti a fahéjat és a szegfűszeget 2 evőkanál cseresznyepálinkával. Ebben az esetben azonban nem fahéjas, hanem pálinkás stanglit ropogtat majd.