Bázeli fahéjas stangli

Baselbieter Zimstängel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bázeli fahéjas stangli
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál kakaópor
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
30 dkg liszt
4 db tojás

Elkészítés:

1. A cukrot és a tojásokat verjük habosra, majd a liszt, a mogyoró, a kakaópor, fahéj vagy pálinka hozzáadásával gyúrjuk tésztává.

2. Cukorral meghintett gyúródeszkán sodorjuk kisujj vastagságúra a tésztát, majd vágjuk 5-6 cm hosszú darabokra. Egy kicsit nyomjuk laposra, majd egy késsel karmoljuk meg.

3. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.

Aki nem rajong a fahéjért, helyettesítheti a fahéjat és a szegfűszeget 2 evőkanál cseresznyepálinkával. Ebben az esetben azonban nem fahéjas, hanem pálinkás stanglit ropogtat majd.
Bázeli fahéjas stangli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Bázeli fahéjas stangli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
cikkek