Penne citromkrémmel és sonkával

Penne agitato

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne citromkrémmel és sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet sonka
50 dkg penne
½ db citrom leve
2 teáskanál apróra vágott, friss bazsalikom
¼ teáskanál cayenne-bors
1 teáskanál reszelt narancshéj
2 teáskanál reszelt citromhéj
3 és ¼ dl tejszín
3 nagyobb fehér hagyma
2 teáskanál vaj
ízlés szerint friss mentalevél
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadjuk az apróra vágott fehér hagymát és üvegesre pároljuk.

2. Felöntjük a húslevessel. Közepes lángon körülbelül 2 percig forraljuk.

3. Óvatosan belekeverjük a tejszínt, beleszórjuk a reszelt citrom- és narancshéjat és a cayenne-borsot.

4. Friss mentával és citromlével ízesítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. Ez idő alatt forrásban lévő sós vízben a szokott módon (al dente, azaz roppanósra) kifőzzük a pennét, leszűrjük, majd visszatesszük az edénybe.

6. A szószt ráöntjük és összekeverjük a pennével. tányérokra adagoljuk, befedjük a serpenyőben előre kissé megpirított vékony sonkaszeletekkel és meghintjük a frissen reszelt parmezánnal.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Penne citromkrémmel és sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 508 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
Penne citromkrémmel és sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
szótár