Paradicsomos garnélarák rizzsel

Gáridesz me rizi

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rizs
4 db paradicsom
100 dkg garnélarák
1 csipet kristálycukor
1 kisebb csomó petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
1 dl olívaolaj
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

1. Megmossuk és megtisztítjuk a garnélarákot, majd a vízhez egy citrom levét öntjük, s 5 percig főzzük benne őket. Kiemeljük a rákokat, és a vizet félretesszük.

2. Az olajban kissé megpároljuk az apró darabokra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

3. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és áttört paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, a cukrot, a sót, a borsot, a paprikát és lassú tűzön addig főzzük a szószt, amíg be nem sűrűsödik.

4. Végül pár percig a garnélarákokat a szósszal összeforraljuk. Közben a vizet, amelyben a rákokat megfőztük, felforraljuk és beleöntjük a rizst.

5. Megkeverjük, majd 20 percig fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Leszűrjük és a paradicsomos garnélarákkal együtt tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 741 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Paradicsomos garnélarák rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
google+