Paradicsomos garnélarák rizzsel
Gáridesz me rizi



Elkészítés:
1. Megmossuk és megtisztítjuk a garnélarákot, majd a vízhez egy citrom levét öntjük, s 5 percig főzzük benne őket. Kiemeljük a rákokat, és a vizet félretesszük.
2. Az olajban kissé megpároljuk az apró darabokra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
3. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és áttört paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, a cukrot, a sót, a borsot, a paprikát és lassú tűzön addig főzzük a szószt, amíg be nem sűrűsödik.
4. Végül pár percig a garnélarákokat a szósszal összeforraljuk. Közben a vizet, amelyben a rákokat megfőztük, felforraljuk és beleöntjük a rizst.
5. Megkeverjük, majd 20 percig fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Leszűrjük és a paradicsomos garnélarákkal együtt tálaljuk.