Rebarbarás-körtés morzsasüti

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rebarbarás-körtés morzsasüti
Adag: 1 sütőtál (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, darabolt körte
45 dkg darabolt rebarbara
1 csipet
5 dkg hideg vaj
2 szem keksz
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál sütőpor
5 dkg egész mogyoró
7 és fél dkg kristálycukor
7 és fél dkg liszt
A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat), légkeveréses sütő esetében 160 fokra. A gyümölcsöt kis sütőtálba rakjuk, és 2,5 deka cukorral és az őrölt fahéjjal megszórjuk. Alaposan összekeverjük.

2. A következő lépésként elkészítjük a morzsás keveréket. A vajat robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a maradék cukrot, és addig kevergetjük, amíg a durvára darált zsemlemorzsához hasonlító keveréket nem kapunk. (A másik lehetőség, hogy a vajat kézzel a lisztbe morzsoljuk, és belekeverjük a cukrot.)

3. A sós, vajas omlós kekszet darabokra tördeljük, a mogyoróval együtt a robotgépbe rakjuk (vagy a kekszeket és a mogyorót nyújtófával összetörjük). A robotgépben 4-5 percig erőteljesen forgatjuk, amíg láthatóan morzsás nem lesz. A morzsát a gyümölcsök tetejére szórjuk, egyenletesen elosztjuk, és egy fakanál vagy kanál hátlapjával lenyomkodjuk.

4, A sütőben 40-45 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz. A joghurttal tálaljuk.

Rebarbarás-körtés morzsasüti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 369 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Rebarbarás-körtés morzsasüti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
hírlevél