Rebarbarás-körtés morzsasüti



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat), légkeveréses sütő esetében 160 fokra. A gyümölcsöt kis sütőtálba rakjuk, és 2,5 deka cukorral és az őrölt fahéjjal megszórjuk. Alaposan összekeverjük.
2. A következő lépésként elkészítjük a morzsás keveréket. A vajat robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a maradék cukrot, és addig kevergetjük, amíg a durvára darált zsemlemorzsához hasonlító keveréket nem kapunk. (A másik lehetőség, hogy a vajat kézzel a lisztbe morzsoljuk, és belekeverjük a cukrot.)
3. A sós, vajas omlós kekszet darabokra tördeljük, a mogyoróval együtt a robotgépbe rakjuk (vagy a kekszeket és a mogyorót nyújtófával összetörjük). A robotgépben 4-5 percig erőteljesen forgatjuk, amíg láthatóan morzsás nem lesz. A morzsát a gyümölcsök tetejére szórjuk, egyenletesen elosztjuk, és egy fakanál vagy kanál hátlapjával lenyomkodjuk.
4, A sütőben 40-45 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz. A joghurttal tálaljuk.