Makarónipuding paradicsommártással

| , Makarónipuding receptek
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Makarónipuding paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg rövid csőtészta
vagy
15 dkg makaróni
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint bazsalikomlevél
A paradicsommártáshoz:
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál kristálycukor
másfél dl zöldségerőleves
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára (al dente) főzzük. Lecsöpögtetjük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, a feldarabolt olajbogyót és a konzervparadicsomot a levével együtt. 5 percig főzzük.

3. A tűzről levéve belekeverjük a makarónit, a felvert tojást, a reszelt parmezán sajtot és a csíkokra vágott friss bazsalikomleveleket. Sóval, borssal ízesítjük, majd kiolajozott, zsemlemorzsával behintett 1 literes gömbölyű tűzálló tálba tesszük.

4. A tálat peremes tepsibe tesszük, félig felöntjük forró vízzel. A makarónit lefedjük, a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 40 percig gőzöljük.

5. A paradicsommártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a konzervparadicsomot a levével együtt és a paradicsompürét. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Összeturmixoljuk. Felöntjük a levessel és 10-12 percig főzzük.

6. A makarónipudingot tálra borítjuk és leöntjük a paradicsommártással.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Makarónipuding paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 935 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Makarónipuding paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
szótár