Illatos aszaltgyümölcs-kompót



Elkészítés:
1. Tegyük az aszalt szilvát, a sárgabarackot, az almakarikákat, valamint a mazsolát, a szegfűszeget, a fahéjdarabkát, a citromhéjat, a gyömbért, a gyömbérbort és a vizet egy lábasba, majd lassú tűzön forraljuk fel.
2. Csökkentsük alatta a lángot, és lefedve főzzük a gyümölcsöket roppanósan puhára. Hűtsük ki, majd öntsük át a tálalóedénybe.
3. Fedjük le háztartási fóliával, és állítsuk hűtőszekrénybe jó néhány órára, vagy még jobb, ha egész éjszakára.
4. Az öntethez óvatosan vegyítsük össze a joghurtot, a mézet és a gyömbért. Tálalás előtt távolítsuk el a kompótból a fahéjat és a szegfűszegeket. A gyömbéres öntettel megcsorgatva szervírozzuk.