Húsos lasagne

Lasagne al forno

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsos lasagne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 lap lasagne
25 dkg csirkemáj
12 dkg kemény, frissen reszelt sajt
2 szál sárgarépa
1 és ¼ dl erőleves
3 szelet baconszalonna
1 gerezd fokhagyma
igény szerint olaj
A szószhoz:
6 dl tej
4 dkg liszt
6 dkg vaj
12 dkg reszelt cheddar sajt
vagy
12 dkg reszelt gouda sajt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat.

2. A csíkokra vágott bacont, az aprított fokhagymát és a darált sertés- illetve marhahúst közepes lángnál 5 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, a paradicsomot és az erőlevest, majd felforraljuk. Majd kisebb lángra tesszük és fedő alatt további minimum 120 percig főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük. Körülbelül 25-30 perccel az elkészülte előtt a feldarabolt csirkemájat is hozzáadjuk, és krémessé szétfőzzük a raguban.

4. Egy közepes edényben felolvasztjuk a vajat, beleszitáljuk a lisztet és kis lángon 1 perc alatt csomómentesre kevergetjük. Lehúzzuk a tűzről és lassan belekeverjük a tejet is. Ismét felforraljuk és állandó keverés mellett 4 percig főzzük. Ekkor újra lehúzzuk a lángról, és belekeverjük a reszelt sajtot.

5. Egy mély, tűzálló tálat puha vajjal vagy olívaolajjal gondosan kikenünk. Négy lasagne tésztalapot fektetünk rá. A húsos massza negyedrészét ezen eloszlatjuk. A bechamelszósz egyharmadával megkenjük, erre ismét tésztalapokat teszünk, erre megint húst, majd megint sajtszószt, utána pedig a maradék darálthúsos szószt. Erre ismét lasagnelapokat, a tetejére pedig az utolsó adag sajtszósz került.

6. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Húsos lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 405 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
Húsos lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
facebook