Lasagne ínyenc módra



Elkészítés:
1. A lasagnelapokat forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük. A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, citromlevet csepegtetünk rá, megsózzuk, végül kis darabokra vágjuk.
2. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, s megpároljuk benne a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Felöntjük a fehérborral, belekeverjük a tejszínt, kicsit besűrítjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Beletesszük a halat, és rövid ideig főzzük benne. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (légkeverésesnél 230 fokra).
4. A citromhéjat belekeverjük a mártásba. A gorgonzolát villával széttörjük, a pecorinót lereszeljük. A lasagnelapokról leöntjük a főzővizet, majd lecsepegtetjük őket.
5. Egy sütőtálat kikenünk vajjal, és váltakozva rétegezzük a tésztalapokat és a lazacos mártást. Az utolsó réteg tészta legyen.
6. A tetejére egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot és a vajkockákat. A lasagnét a sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük. Zöldfűszerekkel díszítve tálaljuk.