Sonkás csirketekercs citrommártással



Elkészítés:
1. A csirkemellfiléket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd betakarjuk sonkával.
2. A túrót, sóval, borssal, finomra aprított kakukkfűvel, majoránnával, petrezselyemzölddel és a citrom lereszelt héjával ízesítjük. Ha kész a sonkarétegen elosztjuk.
3. Ezután a megtöltött filéket egyenként feltekerjük és fogvájóval összetűzzük, majd hűtőszekrényben jól lehűtjük.
4. Amíg a roládok hűlnek, előkészítjük a hozzávalókat a panírozáshoz. A tekercseket bundázzuk és bő, forró olajban kisütjük.
5. Elkészítjük a citrommártást. A húsleveskockákat vízben feloldjuk, a citrom levét hozzáadjuk és megszórjuk a kukoricaliszttel. Az egészet felforraljuk és besűrítjük, ha szüksége utána ízesítünk.
6. Tálaláskor a tekercseket félbevágjuk, ízlésesen tálra helyezett és citrommártással meglocsolt salátalevelekre tesszük, és azonnal fogyasztjuk. A salátaalaphoz kétféle salátát használjunk, jól illik hozzá a lolo rosso és a frízsaláta, vagy a madársaláta és fejessaláta variáció. (Csabai Rita receptje)