Rántott spenót

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott spenót
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg burgonya
vagy
50 dkg friss spenót
7 és fél dl olaj
25 dkg zsemlemorzsa
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 db felvert tojássárgája
1 db tojás
15 dkg kemény, kockára vágott sajt
vagy
15 dkg kockára vágott fontina sajt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában forró, sós vízben 25 percig főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, összetörjük.

2. A friss spenótot forró, sós vízben 8-10 percig főzzük, a mirelit spenótot pedig felengedjük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és az összes folyadékot kifacsarjuk.

3. A friss spenótot finomra vágjuk, és a burgonyával egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját meg a parmezánt, majd sózzuk, borsozzuk. Egy villával simára keverjük.

4. A masszából kanálnyi keveréket a markunkba teszünk. Egy sajtkockát a keverék közepébe nyomunk, majd kroketteket formálunk. A kroketteket zsemlemorzsába hempergetjük.

5. Az olajat magas falú serpenyőben vagy fritőzben felforrósítjuk. A spenótkroketteket mindenhol egyenletesen aranybarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlővel felitatjuk, és még forrón azonnal tálaljuk.

Rántott spenót
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1635 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Rántott spenót
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
szólj hozzá, értékelj