Kéksajtos csirkeburger



Elkészítés:
1. Aprítsuk fel a csirkemellet késes betétű konyhai robotgépben. Tegyük át egy tálba, és adjuk hozzá a vöröshagymát, a mustárt, 2 evőkanál tejfölt, a ketchupot és a reszelt citromhéjat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. Dolgozzuk össze, aztán formáljunk a masszából négy azonos méretű húspogácsát. Lefedve tegyük őket a hűtőbe 60 percre.
3. A lilahagymát egy tálban forgassuk össze a citromlével, és tegyük félre.
4. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt közepesnél nagyobb lángon, vagy melegítsük elő az asztali grillt közepesnél magasabb fokozaton, és vékonyan kenjük meg olajjal a húspogácsákat. Oldalanként 5-6 perc alatt süssük át őket.
5. A félbevágott zsemléket pirítsuk meg vágott oldalukkal lefelé 2-3 perc alatt a serpenyőben vagy a grillen.
6. Az alsó felükre tegyük rá a salátát, a húspogácsát, az avokádót, a lilahagymát, végül az összemorzsolt kéksajtot.
7. Néhány percre tegyük őket a grillre vagy grillserpenyőbe, hogy átmelegedjenek. A zsemle másik felével lefedve, melegen tálaljuk őket.