Bableves tésztával

Pasta e fagoli

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bableves tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg ditalini
20 dkg friss fejtett bab
1 ág rozmaring
3 db érett paradicsom
1 gerezd fokhagyma
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először tegyük fel főni bőséges vízben a megmosott és előzőleg beáztatott babot a zúzott fokhagymagerezddel, az apró darabokra vágott zellerrel és a felszeletelt paradicsommal.

2. Fedő alatt közepes lángon főzzük, addig, amíg a bab már szinte megfőtt, és sózzuk meg.

3. A babot passzírozzuk át a többi főtt zöldséggel együtt, majd tegyük vissza a lábosba.

4. Külön vízben főzzük meg a tésztát - nem kifejezetten puhára, ahogy az olaszok mondják: al dente -, majd szűrjük le és tegyük a levesbe.

5. Ízlés szerint fűszerezzük csípős pirospaprikával, petrezselyemmel és rozmaringgal, majd tálaljuk nyers extraszűz olívaolajjal meglocsolva. (A leves készíthető tetszés szerint passzírozás nélkül is, és a pirospaprika is elhagyható. Igazi nyári leves.)

Bableves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 756 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Bableves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
recepttár