Csokoládés túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés túrótorta
Adag: 1 tepsi (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál tej
½ kávéskanál sütőpor
6 dkg porcukor
30 dkg finomliszt
15 dkg margarin
vagy
15 dkg vaj
A töltelékhez:
70 dkg áttört, zsíros tehéntúró
3 db tojás
4 és fél dl tejföl
30 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Először elkészítjük a tésztát: egy közepes nagyságú tálban villával összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sütőport. Belemorzsoljuk a vajat vagy a sütőmargarint (a keverék morzsás lesz.)

2. Villával belekeverjük a tojássárgákat és a tejet, majd kézzel jól összedolgozzuk a tésztát, ezután enyhén lisztezett deszkán kb. 2 perc alatt simára gyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, melyet letakarva 60 percre a hűtőszekrénybe teszünk.

3. Előmelegítjük a sütőt (5-ös fokozat, 190 fok). Vékonyan kikenjük egy 23 cm átmérőjű tortaforma alját.

4. Az egyik tésztacipót a tortaforma aljára nyomkodjuk, a másokat egyelőre a hűtőszekrényben hagyjuk. A torta alapját 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük, és fémrácsra helyezett formában hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét mérsékeljük (3-as fokozat, 170 fok).

5. Amíg a tortaalap hűl, elkészítjük a tölteléket: a tört étcsokoládét gőz fölött, gyakran kevergetve felolvasztjuk és simára keverjük. Ekkor levesszük a lábost a tűzről, és a csokoládémasszát szobahőmérsékletűre hűtjük.

6. Egy nagy tálban robotgéppel simára keverjük a túrót, majd belekeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojásokat, és további 1 percig verjük. Belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd az elkészült tölteléket a tortaformába öntjük.

7. A másik tésztacipót 10 részre osztjuk, és lisztezett deszkán mindegyik darabból 23 cm hosszú rudacskát sodrunk. 5 tésztarudacskát egymástól egyenlő távolságban a túrós töltelékre teszünk. A többi rudacskát keresztben elrendezzük rajtuk, hogy rácsos tetőt kapjunk. A kilógó tésztavégeket levágjuk.

8. A túrótortát 50-60 percig sütjük: ha a tészta túl gyorsan pirulna, 45 perc után fóliával lazán beborítjuk. Kikapcsoljuk a sütőt, és a tortát még 50 percig benne hagyjuk, majd kivesszük, és fémrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Lefedjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól áthűljön.

9. Ha a torta kellően megszilárdult, a szélét és az oldalát meglazítjuk, és a tortát tálra csúsztatjuk. Tálaláskor a tésztarácsot meghintjük szitált porcukorral.

Csokoládés túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 795 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Csokoládés túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
pinterest