Forró csokoládé-puncs

Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Forró csokoládé-puncs
Eszközök: jénai edény
Eljárások: kikeverés
Adag: 1 kancsó
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl kahlua
5 dl tequila
2 és fél dl tejszín
1 és ¼ dl Tia Maria
A szóráshoz:
ízlés szerint csökkentett cukortartalmú kakaópor

Elkészítés:

1. Öntsük a forró csokoládét egy hőálló tálba vagy kancsóba.

2. Adjuk hozzá a tequilát, a Kahlua likőrt és a Tia Mariát, és óvatosan keverjük el.

3. Öntsük hőálló poharakba és adagoljuk ki a tetejükre a tejszínt. (Tegyünk bele keverőpálcát, így a tetején fog úszni.)

4. Szórjuk meg a kakaóporral.

Forró csokoládé

Forró csokoládé
12 dkg apróra darabolt étcsokoládé
10 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
1 szem fekete bors
3 evőkanál kristálycukor
2.5 dl zsíros tejszín vagy
2.5 dl créme double

1. A tejet a tejszínnel főzőedénybe öntjük, és takaréklángon felforraljuk. A csokoládét, a fahéjat, a szemes borsot meg a cukrot hozzáadjuk, és az egész keveréket legalább 10 percig csendesen gyöngyöztetjük.

2. A forró csokoládét átszűrjük, és tetszés szerint akár azonnal kínálhatjuk. Aromásabbá válik azonban az ital, ha néhány órán át, de legfeljebb 3 napig a hűtőszekrényben áll, míg összeérnek az ízek. Fogyasztás előtt felforrósítjuk.

Forró csokoládé-puncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 384 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
Forró csokoládé-puncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
könyvek