Szélesmetélt csirkés-paprikás raguval

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szélesmetélt csirkés-paprikás raguval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 teáskanál pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl tyúkhúsalaplé
2 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 csokor turbolya
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikát megmossuk, négyfelé vágjuk és a külsejével felfelé 200 fokos forró sütőben addig sütjük, amíg a bőre hólyagos nem lesz. Akkor kivesszük, hagyjuk kihűlni, a héját lehúzzuk és a húsát nagyon apróra kockázzuk.

2. A turbolyát leöblítjük, megszárítjuk és a leveleit letépdessük a szárról. A csirkemellet 2 cm vastag szeletekre vágjuk.

3. Forró olajban a húsdarabok mindkét oldalát 2 perc alatt jól átsütjük, majd kivesszük és melegen tartjuk.

4. A vajat a serpenyőben felhevítjük, beletesszük a paprikakockákat, kissé megpároljuk, majd felöntjük az alaplével.

5. Beleszórjuk a pirospaprikát, az összezúzott fokhagymát és a morzsolt provence-i fűszerkeveréket, majd 2 percig fedő nélkül főzzük.

6. A szélesmetéltet bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és még forrón 3 dkg reszelt parmezánnal és a csirkehússal együtt összeforgatjuk a mártással. Sóval és cayenne-borssal pikánsra fűszerezzük. Tálaláskor megszórjuk a turbolyalevelekkel és a maradék parmezánnal.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Szélesmetélt csirkés-paprikás raguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 518 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Szélesmetélt csirkés-paprikás raguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
most van szezonja