Lazac chilis paradicsommártással

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lazac chilis paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lazacfilé
A szószhoz:
1 evőkanál ancho chilipor
3 evőkanál ketchup
6 szem kockára vágott lucullus paradicsom
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál frissen őrölt cayenne-bors
1 evőkanál méz
2 evőkanál extra finom barna cukor
2 evőkanál dijoni mustár
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 kisebb fej finomra vágott lilahagyma
2 teáskanál vaj

Elkészítés:

1. A szószhoz olvasszuk fel a vajat egy nagy lábasban, és kis lángon pirítsuk rajta a hagymát és a fokhagymát puhára és üvegesre.

2. Keverjük hozzá a paradicsomot és főzzük további 15 percig, alkalmanként megkeverve és szétnyomkodva a paradicsomdarabokat.

3. Tegyük bele a ketchupot, a mustárt, a cukrot, a mézet, a cayenne-borsot, a chiliport, a fűszerpaprikát és a Worcester-szószt. Kevergessük sokat, amíg felforr, és minden egyenletesen eloszlik benne. Kis lángon főzzük további 20 percig.

4. Egy kissé hűtsük le a mártást, majd keverő- vagy robotgépben keverjük simára. Hagyjuk kihűlni. Az egyenként kb. 18 dkg-os lazacszeleteket kenjük meg a hideg mártással és hagyjuk kihűlni. A lazacszeleteket kenjük meg a hideg mártással és hagyjuk állni legalább 120 percig.

5. A lazacokat süssük kerti vagy konyhai grillen mindkét oldalon 2-3 percig, közben, ahol szükséges, kenegessük a mártással. a maradék mártással megöntözve kínáljuk.

A fűszeres, mustáros paradicsommártás ínycsiklandozóan finom grillezett lazacszeletekkel - amelyek elkészülhetnek akár kerti grillen, akár beltéri grillsütőben.
Száraz rozé illik hozzá.
Siller illik hozzá.
Lazac chilis paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 324 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Lazac chilis paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
facebook