Lazac chilis paradicsommártással



Elkészítés:
1. A szószhoz olvasszuk fel a vajat egy nagy lábasban, és kis lángon pirítsuk rajta a hagymát és a fokhagymát puhára és üvegesre.
2. Keverjük hozzá a paradicsomot és főzzük további 15 percig, alkalmanként megkeverve és szétnyomkodva a paradicsomdarabokat.
3. Tegyük bele a ketchupot, a mustárt, a cukrot, a mézet, a cayenne-borsot, a chiliport, a fűszerpaprikát és a Worcester-szószt. Kevergessük sokat, amíg felforr, és minden egyenletesen eloszlik benne. Kis lángon főzzük további 20 percig.
4. Egy kissé hűtsük le a mártást, majd keverő- vagy robotgépben keverjük simára. Hagyjuk kihűlni. Az egyenként kb. 18 dkg-os lazacszeleteket kenjük meg a hideg mártással és hagyjuk kihűlni. A lazacszeleteket kenjük meg a hideg mártással és hagyjuk állni legalább 120 percig.
5. A lazacokat süssük kerti vagy konyhai grillen mindkét oldalon 2-3 percig, közben, ahol szükséges, kenegessük a mártással. a maradék mártással megöntözve kínáljuk.