Kínai zöldségtál omlettel



Elkészítés:
1. Egy tálban 1 evőkanál vizet, 1 evőkanál szójaszószt, 1 teáskanál kukoricalisztet és 1 teáskanál fehérbort összekeverünk. Hozzáadjuk a tofut. 10 percig pácoljuk, majd beleöntünk 1 evőkanál olajat. 10 percre meleg vízbe áztatjuk az üvegtésztát, majd lecsöpögtetjük és rövid csíkokra vágjuk.
2. A spenótot, snidlinget hideg folyó víz alatt megmossuk, megszárítjuk, feldaraboljuk.
3. Egy wokban közepes hőfokon 3 evőkanál olajat felmelegítünk, és a pácolt tofut 3 percig rázogatva pirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk.
4. A spenótot és a snidlinget az olajon 3 percig rázogatva pirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük.
5. A wokba még 1 evőkanál olajat öntünk, és az újhagymát világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát, és felöntjük zöldséglevessel és a maradék szójaszósszal. Sóval megszórjuk. A levét kissé elpárologtatjuk.
6. Belekeverjük a szójababcsírát, és 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a tofut és a spenótos snidlinget. Tálalóedényre kanalazzuk.
7. A tojásokat a maradék 1 evőkanál vízzel, 1 teáskanál kukoricaliszttel és sóval habosra keverjük. Egy serpenyőben a maradék olajon a tojást mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. Az omlettet a zöldségekre terítjük. Forrón tálaljuk.