Sült tejes tészta
Leche frita



Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk, a lisztet - előbb két evőkanálnyit félreteszünk - beleszitáljuk, a cukrot beleöntjük, és a hozzávalókat elkeverjük.
2. A tejet a fahéjrúddal, a narancs- és citromhéjjal felforraljuk, majd a fűszereket kivesszük belőle.
3. A tejet lassan a lisztes keverékhez öntjük, és alaposan beledolgozzuk. Ezután a tojássárgáját egyenként belekeverjük.
4. A tésztát 3 cm vastagon kizsírozott sütőlapra kenjük, és legalább 180 percig, de még jobb, ha egész éjszakán át pihentetjük.
5. Felhasználáskor a tésztát kb. 8 x 8 cm-es darabokra, majd azokat átlósan háromszögekre vágjuk.
6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tésztadarabokat a maradék lisztben, majd a tojáshabban és végül a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
7. A nagyon jól felforrósított olajban mindkét oldalát megsütjük. Megszórjuk porcukorral és őrölt fahéjjal. Forrón vagy hidegen tálaljuk.