Sült tejes tészta

Leche frita

| Sült tejes tészta receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült tejes tészta
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg finomszemcséjű zsemlemorzsa
1 rúd fahéj
2 és fél dl tej
8 evőkanál olívaolaj
4 db tojás
25 dkg liszt
12 és fél dkg vaj
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint citromhéj
ízlés szerint narancshéj

Elkészítés:

1. A vajat megolvasztjuk, a lisztet - előbb két evőkanálnyit félreteszünk - beleszitáljuk, a cukrot beleöntjük, és a hozzávalókat elkeverjük.

2. A tejet a fahéjrúddal, a narancs- és citromhéjjal felforraljuk, majd a fűszereket kivesszük belőle.

3. A tejet lassan a lisztes keverékhez öntjük, és alaposan beledolgozzuk. Ezután a tojássárgáját egyenként belekeverjük.

4. A tésztát 3 cm vastagon kizsírozott sütőlapra kenjük, és legalább 180 percig, de még jobb, ha egész éjszakán át pihentetjük.

5. Felhasználáskor a tésztát kb. 8 x 8 cm-es darabokra, majd azokat átlósan háromszögekre vágjuk.

6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tésztadarabokat a maradék lisztben, majd a tojáshabban és végül a zsemlemorzsában is megforgatjuk.

7. A nagyon jól felforrósított olajban mindkét oldalát megsütjük. Megszórjuk porcukorral és őrölt fahéjjal. Forrón vagy hidegen tálaljuk.

Sült tejes tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült tejes tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon