Elisa mézeskalácsa

Elisen-Lebkuchen

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Elisa mézeskalácsa
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál rum
3 db tojás
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet
1 db citrom reszelt héja
1 késhegynyi sütőpor
5 dkg liszt

Elkészítés:

1. Az összes hozzávalót egyenletes, közepesen laza masszává dolgozzuk.

2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

3. A masszát teáskanalanként kis, kb. 4 cm átmérőjű ostyalapokra helyezzük, kissé kilapítjuk őket, majd cukorbevonatot képezünk a halmokon (tetszés szerint pár szem pörkölt mandulát is elhelyezhetünk a tetején), és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Elisa mézeskalácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 614 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Elisa mézeskalácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recepttár