Vegetáriánus tésztabatyuk

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg spenót
1 csokor oregánó
1 dl tej
3 szelet toastkenyér
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
3 db tojás
20 dkg liszt
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vargányát a csomagoláson lévő útmutató szerint vízbe áztatjuk.

2. A lisztből, 2 tojásból, az olajból, sóból, esetleg kevés víz hozzáadásával sima tésztát gyúrunk, amelyet frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percig hűvös helyen pihentetünk.

3. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és forrásban lévő sós vízben kb. 1-2 percig blansírozzuk. Utána leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.

4. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és durvára vágjuk. A toastkenyeret tejbe áztatjuk. A vargányát jól kinyomkodjuk. A gombát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a kenyeret húsdarálóval durvára daráljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével fűszerezzük, s beledolgozzuk a maradék tojást.

5. A tésztát munkalapon vagy tésztagéppel vékonyra nyújtjuk, és 6 x 12 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle. A lapok egyik felére 1 teáskanál tölteléket teszünk. A tészta másik felét ráhajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk.

6. Az alaplevet felforraljuk, és a batyukat kb. 8-10 percig főzzük benne. Mélytányérba helyezzük, ráöntjük a levet, és oregánóval díszítve tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Vegetáriánus tésztabatyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 559 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Vegetáriánus tésztabatyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
recept beküldése