Vajaspiskóta-tészta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vajaspiskóta-tészta
Adag: 1 adag (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg vaj
12 és fél dkg liszt
12 és fél dkg kristálycukor
4 db tojás

Elkészítés:

1. Jól vajazzunk ki egy piskótaformát. Hagyjuk kihűlni.

2. Közepes nagyságú habüstben keverjük el habverővel a tojássárgákat a cukorral.

3. Készítsünk 60 fokos vízfürdőt. Ne legyen melegebb a víz, különben a tojássárgája kicsapódik.

4. Szitáljuk a lisztet zsírpapírra, és tegyük félre.

5. Helyezzük a habüstöt a vízfürdőre és verjük fehéredésig. Mikor a massza térfogata az eredetinek már a négyszerese, és lehűl 40 fokra, vegyük le a vízfürdőről és verjük tovább erőteljesen. A massza kifehéredik, habos lesz és nem folyik le a habverőről.

6. Mikor majdnem kihűlt, fakanállal apránként keverjük hozzá a lisztet. Adjuk hozzá az olvasztott vajat.

7. Lisztezzük ki a vajas piskótaformát és töltsük meg kétharmadig.

8. 180 fokos sütőben 35-40 percig süssük. A tészta akkor jó, ha megütögetve kopogó hangot hallunk. Mikor megsült, borítsuk ki konyharuhával letakart lapra.

Vajaspiskóta-tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Vajaspiskóta-tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
ételfotó