Ricottás-tonhalas töltött tészta

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 zacskó manicotti tészta
vagy
40 dkg lasagne
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint friss kapor
A mártáshoz:
1 csésze csökkentett zsírtartalmú natúr joghurt
1 teáskanál citromlé
½ csésze tonhalkonzervlé
2 evőkanál liszt
1 evőkanál margarin
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A töltelékhez:
42 és fél dkg konzerv tonhal
25 dkg ricotta sajt
2 evőkanál apróra vágott, friss kapor
10 dkg szeletelt gomba
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A töltelékhez egy teflonserpenyőben felhevített olajon pároljuk puhára vöröshagymát és a fokhagymát.

2. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gombát, és ezzel is pirítsuk 3-4 percig.

3. Keverjük össze a ricotta sajtot és a tonhalat egy tálban. Adjuk hozzá a hagymás gombát és a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük fekete borssal.

4. Halmozzuk az egyenlően elosztott tölteléket hosszában a lasagnelapok közepére, majd tekerjük fel őket (ha manicotti tésztából készítjük, azokat kiskanállal töltsük meg). Tegyük a töltött tésztákat enyhén kiolajozott sütőtálba.

5. A mártáshoz olvasszuk fel a margarint egy kis lábasban. Adjuk hozzá a lisztet, és állandóan kevergetve pirítsuk meg zsemleszínűre. Öntsük hozzá a tonhalkonzerv levét és a citromlevet, majd forraljuk fel. Húzzuk félre a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a joghurtot.

6. Öntsük a mártást a töltött tésztákra, és szórjuk a tetejére a parmezánt. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig süssük, amíg a teteje szép aranysárga színt kap. Friss kaporral megszórva tálaljuk. (amennyiben manicotta tésztát használunk, a sütőtálba öntsünk alá egy pohár vizet vagy paradicsomlevet.)

Ricottás-tonhalas töltött tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1385 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egészséges ételek Egészséges ételek
(Alexandra Kiadó, 2006)

Szeretne úgy fogyókúrázni vagy megőrizni a karcsúságát, hogy nem kell érte koplalnia, megtagadnia magától minden jó falatot és örökké a kalóriákat számolnia? Akkor ezt a szakácskönyvet önnek találták ki! Szerencsére,... bővebben...
Ricottás-tonhalas töltött tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egészséges ételek Egészséges ételek
(Alexandra Kiadó, 2006)

Szeretne úgy fogyókúrázni vagy megőrizni a karcsúságát, hogy nem kell érte koplalnia, megtagadnia magától minden jó falatot és örökké a kalóriákat számolnia? Akkor ezt a szakácskönyvet önnek találták ki! Szerencsére,... bővebben...
pinterest