Ricottás-tonhalas töltött tészta



Elkészítés:
1. A töltelékhez egy teflonserpenyőben felhevített olajon pároljuk puhára vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gombát, és ezzel is pirítsuk 3-4 percig.
3. Keverjük össze a ricotta sajtot és a tonhalat egy tálban. Adjuk hozzá a hagymás gombát és a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük fekete borssal.
4. Halmozzuk az egyenlően elosztott tölteléket hosszában a lasagnelapok közepére, majd tekerjük fel őket (ha manicotti tésztából készítjük, azokat kiskanállal töltsük meg). Tegyük a töltött tésztákat enyhén kiolajozott sütőtálba.
5. A mártáshoz olvasszuk fel a margarint egy kis lábasban. Adjuk hozzá a lisztet, és állandóan kevergetve pirítsuk meg zsemleszínűre. Öntsük hozzá a tonhalkonzerv levét és a citromlevet, majd forraljuk fel. Húzzuk félre a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a joghurtot.
6. Öntsük a mártást a töltött tésztákra, és szórjuk a tetejére a parmezánt. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig süssük, amíg a teteje szép aranysárga színt kap. Friss kaporral megszórva tálaljuk. (amennyiben manicotta tésztát használunk, a sütőtálba öntsünk alá egy pohár vizet vagy paradicsomlevet.)