Sütőtökös gesztenyegolyók



Elkészítés:
1. A tepsiben megsült tököt egy keverőtálba tesszük és villával összetörjük. (Sült tök elkészítése. A tököt 4 részre daraboljuk. Héjastól egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Lefedjük fóliával. Így sütjük 25 percig 180 fokon. Ezután levesszük a fóliát és további 20 percig sütjük, míg a teteje megbarnul. Végül jó puha és krémes lesz.)
2. Hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a kekszet.
3. Mivel mostanra, valószínű, már nem meleg a tészta (ha igen, várjunk 10 percet), golyókat formázunk.
4. Vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat és a csokit, majd belemártjuk a sütiket. Ha a puszedlimorzsával dekorálni szeretnénk, addig tegyük, míg a csoki képlékeny.
5. Hűtőbe téve megvárjuk, míg a burkolat ropogós lesz.