Hongkongi marhahús



Elkészítés:
1. Felaprítjuk a hagymát, meghámozzuk a sárgarépát, és vékony hasábokra vágjuk. A meghámozott, kimagozott paradicsomot felkockázzuk, a húst egyenletes csíkokra vágjuk.
2. A wokban felforrósítjuk az olajat, és kevergetve 2-3 percig pirítjuk benne a húst.
3. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, a gyömbért és a sárgarépát, és további 2-3 percig főzzük. Hozzáadjuk a nádcukrot, a szójaszószt, a sherryt, a borsot és a sót is.
4. Felöntjük a húslevessel, és még 8-10 percig főzzük. Megszórjuk finomra metélt korianderzölddel, és rizzsel vagy metélt tésztával tálaljuk.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.