Édes ecetben pácolt sárgarépa
Zöldséges ételek | Pácolt sárgarépa receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Szeleteljük fel a répát vékony karikákra. Hogy a karikák még szebbek legyenek, vágjuk kicsit átlósan.
2. Törjük össze a fokhagymát.
3. Készítsük el a szószt egy befőttesüvegben, összekeverve az ecetet, a sót és a cukrot.
4. Forraljunk fel 2 nagyobb pohár vizet, majd keverjük ezt is az ecetes keverékhez.
5. Öntsük ebbe a lébe a sárgarépa-karikákat és a fokhagymát. Öntsük fel vízzel, ha szükséges.
6. Pácoljuk 60-120 percen keresztül, majd tálaljuk úgy, ahogy az uborkát szokták. Meleg és hideg húsok kísérőjeként is tálalhatjuk.
Ebből-abból csipegetni étkezés közben, főleg, ha ropogós dolgok vannak az asztalon, kellemes felüdülés. Befőttes üvegben eltéve akár több hétig is eltarthatók a receptben megadott módon pácolt zöldségek.