Croque monsieur szendvicslabdák

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Croque monsieur szendvicslabdák
Adag: 9 főre (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
67 és fél dkg toastkenyér
1 evőkanál mustár
4 és fél db tojás
27 dkg reszelt sajt
A besamelhez:
1 evőkanál mustár
13 és fél dl tej
9 evőkanál liszt
9 dkg vaj

Elkészítés:

1. A kenyeret belemorzsolom egy keverőtálba.

2. Hozzáteszem a reszelt sajt felét (elvileg francia kéne, hogy legyen, de bármilyen félkemény v. kemény jó). Az egészet is lehet, sőt innen ki is lehet hagyni és csak a tetejére, a besamelhez hozzákeverve sütni. Kinek, mi tetszik.

3. A sonkát apró csíkokra vagy kockára vágom és hozzáadom az előbbiekhez.

4. Egy tojást beleütünk. Belekanalazzuk a mustárt (ebből is van francia a dijoni, de az is helyettesíthető). Sózzuk, borsozzuk.

5. Az egészet összedolgozzuk, majd golyókat formázunk belőle.

6. Kivajazott tepsibe, vagy jénaiba egymás mellé helyezzük őket.

7. Elkészítjük a besamelt. Vajat egy serpenyőben megolvasztunk. Apránként (keveset rászórni, majd elkeverni és folytatni, míg tart a liszt) rátesszük a lisztet és simára keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és besűrítjük. A végén hozzátesszük a másik kanál mustárt is. Az egészet ráöntjük a golyókra.

8. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük, míg a teteje megbarnul. Melegen tálaljuk.

Croque monsieur szendvicslabdák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 847 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom golyók Finom golyók
közösségünk tagja
Croque monsieur szendvicslabdák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom golyók Finom golyók
közösségünk tagja
van itthon