Rozsos saláta

| Rozssaláta receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rozsos saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor retek
20 dkg szemes rozs
1 evőkanál élesztő
½ fej hagyma
2 db citrom leve
½ db uborka
1 db alma
ízlés szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Néhány órára áztassuk vízbe a rozst, hogy a szemek megduzzadjanak, majd főzzük meg és hagyjuk kihűlni. Ajánlatos ezt egy nappal korábban elvégezni.

2. A megmosott almát és uborkát vágjuk kis kockákra, a retket pedig vékony szeletekre.

3. Keverjünk ki mártást a következő anyagokból: olaj, citromlé, joghurt, a finomra vágott hagyma és élesztő.

4. Adjuk a mártást a hideg rozshoz, és hagyjuk 60 percet állni, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalhatjuk.

Rozsos saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 312 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Rozsos saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
van itthon