Amerikai angyaltorta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Amerikai angyaltorta
Adag: 1 kuglófforma (16 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál instant kávé
8 dkg apróra vágott, pirított mandula
25 dkg finomított kristálycukor
másfél teáskanál sütőpor
12 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
A kávémázhoz:
17 dkg átszitált porcukor
2 evőkanál forró víz
1 evőkanál instant kávé

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt (5-ös fokozat, 190 fok). Átszitáljuk a porcukrot, és egy kis tálban villával összekeverjük a liszttel.

2. Egy nagy tálban robotgéppel, a legnagyobb sebességgel elkezdjük verni a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a kávét. Mikor a hab kicsit már felverődött, 2 evőkanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és keményre verjük a habot. Műanyaglapáttal vagy kézi habverővel óvatosan belekeverjük a cukros lisztet meg a sütőport.

3. A masszát egy 25 cm átmérőjű sima falú kuglófformába vagy 3,5 literes egyszerű sütőformába simítjuk (a formát előtte nem kell kikenni). Addig sütjük, amíg nyomásra a teteje visszaugrik (35-40 perc). Tölcsérre vagy üvegre húzott (rácsra tett) formában hagyjuk kihűlni.

4. Széles, lapos késsel óvatosan meglazítjuk a szélét, majd a süteményt tálra tesszük.

5. Elkészítjük a kávémázat: egy kis tálban kevergetve feloldjuk az instant kávét a forró vízben. Hozzáadjuk a porcukrot, és simára keverjük.

6. Megkenjük a tálra tett süteményt a kávémázzal, ezt pedig megszórjuk az apróra vágott mandulával.

A mandula és a kávémáz ropogóssá, gusztusossá varázsolja ezt a levegős, habkönnyű süteményt, nélkülük viszont sokkal kevesebb benne a kalória.
Amerikai angyaltorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1313 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Amerikai angyaltorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
pinterest