Aszalt paradicsomos-pesztós tekercs



Elkészítés:
1. Forrósítsunk fel egy nagy grillserpenyőt közepesnél nagyobb lángon (vagy melegítsük elő a grillsütőt), és grillezzük a vastag szeletre vágott padlizsánokat 10-15 percig, amíg megpuhulnak, és barna csíkosak lesznek.
2. A tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.
3. Tegyük a tortillákat magunk elé a tiszta munkalapra. Mindegyiket kenjük meg pesztóval, és tegyünk rá egy szelet sonkát, arra grillezett padlizsánt, mozzarellát, aszalt paradicsomot és rukkolát. Szórjunk rájuk frissen őrölt fekete borsot.
4. Tekerjük fel szorosan a tortillákat, és tálaljuk őket melegen.
Pesto

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt illetve az olívaolajat.
2. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.