Aszalt paradicsomos-pesztós tekercs

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Aszalt paradicsomos-pesztós tekercs
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg lecsepegtetett aszalt paradicsom
6 szelet vékony szelet prosciutto
2 és fél dl pesto szósz
6 nagyobb búzatortilla
10 dkg rukkola
20 dkg szeletelt mozzarellagolyó
1 nagyobb héjas, szeletelt padlizsán
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Forrósítsunk fel egy nagy grillserpenyőt közepesnél nagyobb lángon (vagy melegítsük elő a grillsütőt), és grillezzük a vastag szeletre vágott padlizsánokat 10-15 percig, amíg megpuhulnak, és barna csíkosak lesznek.

2. A tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.

3. Tegyük a tortillákat magunk elé a tiszta munkalapra. Mindegyiket kenjük meg pesztóval, és tegyünk rá egy szelet sonkát, arra grillezett padlizsánt, mozzarellát, aszalt paradicsomot és rukkolát. Szórjunk rájuk frissen őrölt fekete borsot.

4. Tekerjük fel szorosan a tortillákat, és tálaljuk őket melegen.

A csodás ízű, napon szárított paradicsomban sok likopin, antioxidáns és C-vitamin van. Mivel meglehetősen sok sót is tartalmaz, ezeket a tekercseket nem szükséges külön sózni.

Pesto

Pesto
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
4 evőkanál friss bazsalikomlevél
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt illetve az olívaolajat.

2. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.

Aszalt paradicsomos-pesztós tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 645 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Aszalt paradicsomos-pesztós tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
vegetáriánus ételek