Hegycsúcs palacsintagolyó



Elkészítés:
1. A tojást egy keverőtálba ütjük, majd robotgéppel vagy habverővel felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a vizet. Keverünk rajta egyet. Sózzuk és beletesszük a fahéjat is.
2. A kétféle lisztet, állandó kevergetés mellett, apránként adagoljuk. Ha minden jól megy, akkor mostanra van egy közepesen sűrű tésztánk. (Ha túl híg, kevés liszttel, ha túl sűrű, kevés vízzel korrigáljuk.)
3. A palacsintasütőbe 1 teáskanálnyi olajat teszünk, és ha jó forró, egy merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne. Ha a tészta felülete teljesen besárgult, megfordítjuk és még kb. 1 percig sütjük.
4. A kész palacsintákat egy lapostányérra halmozzuk, majd apró kockára vágjuk őket és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a szilvalekvárt és a kettőt jól összedolgozzuk.
5. Felfőzzük a mákot. A darált mákot a vízzel és a citrom reszelt héjával, közepes lángon, állandó kevergetés mellett, kb. 3 percig főzzük. Hozzáöntjük a palacsinta-lekvár kombinációhoz és ezzel is összekeverjük. A masszából golyókat formázunk.
6. Az elkészítési javaslat szerint, robotgéppel keményre felverjük a cukrászhabot, majd egyenletesen elosztva a palacsintagolyókra halmozzuk.
7. Apróra vágott aszalt szilvával és őrölt fahéjjal díszítjük. Azonnal fogyasztható, de behűtve még finomabb!