Tavaszi rizottó

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tavaszi rizottó
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
26 és ¼ dkg zöldborsó
26 és ¼ dkg spárga
43 ¾ dkg rizottórizs
3 és fél szál halványító zeller
1 ¾ db cukkini
1 ¾ db sárgarépa
10 és fél dkg vaj
3 és fél evőkanál olívaolaj
1 ¾ kisebb lilahagyma
8 ¾ dkg reszelt parmezán sajt
17 és fél dl víz
3 és fél db csirkehúsleves-kocka

Elkészítés:

1. A borsót és a spárgát 2-3 percig forró vízben főzzük és leszűrjük.

2. Teflonserpenyőben az olajjal kevert vajon az apróra vágott hagymát, répát és a cukkinit 2-3 percig a tűzön kevergetjük, a zelerit hozzáadjuk, majd a felét szűrőlapáttal tányérra szedjük. A rizst az edénybe öntjük, és kissé átsütjük.

3. A leveskockát a vízben feloldjuk, 1-2 percig főzzük, majd 1,5 dl-es adagokban a rizst felöntjük vele, közben kevergetve a nedvességet elpárologtatjuk. Kb. 30 perc alatt a rizs puha, krémes lesz, és a húsleves is elfogy.

4. A sajtot és a félretett párolt zöldségeket belekeverve tálaljuk. Az asztalon kis tálkában kínálhatunk hozzá még reszelt sajtot.

Tavaszi rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3081 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
Tavaszi rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
cikkek