Sütőtökös szelet



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit.
2. A lisztet, a zabpelyhet, az olvasztott vajat, a barnacukrot és a sót egy tálban összekeverjük.
3. A tésztát a tepsibe rakjuk, a tetejét megnyomkodjuk, hogy sima felületet kapjunk. Sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük.
4. A tökös töltelékhez pürésítjük a tök húsát, majd összekeverjük a konzervtejjel, a cukorral, a tojásokkal és a fahéjjal. A keveréket a megsült tészta tetejére öntjük. 20 percig tovább sütjük.
5. A barnacukros rátéthez a vajat, a finomra vágott diót, és a cukrot összekeverjük. A töltelék tetejére tesszük. Az egészet még 20 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeleteljük. (Eltartható 7 napig.)