Töltött őszibarack

Pesche ripiene

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött őszibarack
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konzerv őszibarack
vagy
4 nagyobb friss őszibarack
5 dkg babapiskóta
vagy
5 dkg amaretti
4 dkg porcukor
5 dkg tisztított, szeletelt mandula
2 teáskanál narancszselé
vagy

Elkészítés:

1. A friss őszibarack esetében távolítsuk el a héját (néha egészen könnyen le lehet húzni, ha mégsem, akkor - ugyanúgy mint a paradicsomnál - segít a forró víz. Ráöntjük, kicsit várunk, majd hideg víz alá tartjuk. Így már könnyű lesz lehúzni a héját.) Ezután vágjuk félbe a barackokat, és szedjük ki a magjukat. Egy kanállal még egy kicsit vájjuk is ki. Egy villával jól törjük össze a kikanalazott gyümölcshúst, vagy vágjuk egészen apró kockákra.

2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a légkeverésest előmelegítés nélkül kapcsoljuk 180 fokra). Vegyünk elő egy tűzálló tálat.

3. Tördeljük apró darabokra az amerettit (mandulás csókot), daraboljuk fel a narancszselét. Keverjük össze őket a barackhússal, a mandulával, a porcukor felével és a tojássárgájával.

4. Töltsük a barackokba az amarettis krémet. Tegyük egymás mellé őket a tálba, lehetőleg úgy, hogy ne billegjenek. Ha a tál olyan nagy, hogy a barackok nem ülnek elég szorosan benne, és nem tartják egymást, akkor az aljukat vágjuk laposra, hogy megálljanak.

5. Keverjük el a bort a maradék porcukorral, és öntsük a barackok mellé a tálba. A sütő középső részén süssük őket kb. 20 percig. Mielőtt tálaljuk, hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Ha nem friss barackot, hanem konzervet használunk, akkor tegyünk 8 barackot a tűzálló tálba, a többit vágjuk kockákra és keverjük a töltelékbe.
Töltött őszibarack
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 547 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Töltött őszibarack
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
lexikon