Articsókás burgonyasaláta
Saláták | Articsókás burgonyasaláta receptek
Elkészítési idő:
65 perc
Munkaidő: 15 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Ha friss articsókát használunk, főzzük puhára sós vízben 10-15 perc alatt. Csöpögtessük le, és hagyjuk kihűlni kb. 30 percig.
2. Főzzük meg a burgonyát sós, forrásban lévő vízben kb. 15-20 perc alatt. Csöpögtessük le, hagyjuk kihűlni, és az articsókához hasonlóan vágjuk őket darabokra.
3. Keverjük össze az articsókát, a burgonyát, az olajbogyót és az újhagymát egy salátástálban.
4. Keverjük ki a majonézt a citromlével, és öntsük rá a salátára. Óvatosan keverjük össze, és sóval, borssal ízesítsük. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Mindenképpen csak újburgonyából készítsük el ezt a salátát.