Fekete-fehér moszkauer

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván drága
Fekete-fehér moszkauer
Adag: 10 tepsi (150 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg durvára vágott mogyoró
75 dkg szeletelt mandula
½ rúd vanília
6 dl tejszín
20 dkg liszt
30 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk két sütőlemezt.

2. A tejszínt, a vajat, a cukrot és a fél vaníliarudat lábosba tesszük. Állandó keverés mellett felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kivesszük a vaníliarudat, kihűtjük.

3. Nagy tálban összekeverjük a szeletelt mandulát és a durvára vágott mogyorót, az apróra vágott kandírozott citrom- és narancshéjat, az apróra darabolt koktélcseresznyét. Belekeverjük a lisztet is. Végül összedolgozzuk a kihűlt tejszínnel.

4. A masszából evőkanálnyi adagokat halmozunk a sütőlemezekre, egymástól 5 cm távolságban. A tésztát kanál hátával szétlapítjuk, 5 cm-es körökké formáljuk, majd 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. addig a lemezen hagyjuk hűlni, amíg megszilárdul. Rácsra téve kihűtjük.

5. Gőz fölött, külön-külön tálban megolvasztjuk a kétféle csokoládét. A moszkauerek sima oldalának egyik felét megkenjük az olvasztott fehér csokoládéval, a másikat az étcsokoládéval. Mielőtt megszilárdulna, villával hullámos mintát húzunk bele. 30 percig száradni hagyjuk. (10-12 napig eltartható)

Fekete-fehér moszkauer
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved: