Fekete-fehér moszkauer



Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk két sütőlemezt.
2. A tejszínt, a vajat, a cukrot és a fél vaníliarudat lábosba tesszük. Állandó keverés mellett felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kivesszük a vaníliarudat, kihűtjük.
3. Nagy tálban összekeverjük a szeletelt mandulát és a durvára vágott mogyorót, az apróra vágott kandírozott citrom- és narancshéjat, az apróra darabolt koktélcseresznyét. Belekeverjük a lisztet is. Végül összedolgozzuk a kihűlt tejszínnel.
4. A masszából evőkanálnyi adagokat halmozunk a sütőlemezekre, egymástól 5 cm távolságban. A tésztát kanál hátával szétlapítjuk, 5 cm-es körökké formáljuk, majd 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. addig a lemezen hagyjuk hűlni, amíg megszilárdul. Rácsra téve kihűtjük.
5. Gőz fölött, külön-külön tálban megolvasztjuk a kétféle csokoládét. A moszkauerek sima oldalának egyik felét megkenjük az olvasztott fehér csokoládéval, a másikat az étcsokoládéval. Mielőtt megszilárdulna, villával hullámos mintát húzunk bele. 30 percig száradni hagyjuk. (10-12 napig eltartható)