Rákos metélt tészta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rákos metélt tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tengeri rák
2 evőkanál citromlé
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis üveg szardellafilé
igény szerint olaj
ízlés szerint
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát. Lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.

2. A kimagozott paprikát hasábokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a mogyoróhagymát és az újhagymát finomra aprítjuk. Villával darabokra törjük a lecsöpögtetett rákhúst. Összetörjük a szardellát is.

3. A wokban felforrósítjuk az olajat, és 2-3 percig pirítjuk benne a paprikát, a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a tésztát, és még 1 percig sütjük.

4. Belekeverjük a rákot és a szardellát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet és a durva szemcséjű cukrot. Még 1 percig főzzük kevergetve. Megszórjuk újhagymával, és tálaljuk.

Rákos metélt tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
Rákos metélt tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
hírlevél