Sajtos rizottó

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos rizottó
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt sajt
25 dkg rizottórizs
1 kiskanál reszelt citromhéj
6 dkg vaj
1 csipet sáfrány
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
10 dl víz
2 kiskanál citromlé

Elkészítés:

1. A leveskockát vízben felforraljuk. A finomra vágott hagymát az olajban vastag faló lábasban megfonnyasztjuk, majd a tört fokhagymával és a sáfránnyal a tűzön 2-3 percig kevergetjük. A rizst beleszórva kissé átsütjük rajta.

2. A citromhéjjal és lével ízesítjük, majd 1 1/2 dl húslevessel felöntjük. A tűzön kevergetve szárazra pároljuk, majd ismét húslevest öntünk hozzá. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs megpuhul, ami 25-30 percet vesz igénybe.

3. A reszelt sajtot meg az apróra vágott petrezselymet belekeverjük, és forró tálba töltve, a tetejére vékony sajtszeleteket fektetünk.

A tetejére kb. 5 dkg frissen és vékonyan szeletelt parmezán sajtot szórjunk.
Sajtos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8973 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
Sajtos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
most van szezonja