Sajtos rizottó
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 50 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A leveskockát vízben felforraljuk. A finomra vágott hagymát az olajban vastag faló lábasban megfonnyasztjuk, majd a tört fokhagymával és a sáfránnyal a tűzön 2-3 percig kevergetjük. A rizst beleszórva kissé átsütjük rajta.
2. A citromhéjjal és lével ízesítjük, majd 1 1/2 dl húslevessel felöntjük. A tűzön kevergetve szárazra pároljuk, majd ismét húslevest öntünk hozzá. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs megpuhul, ami 25-30 percet vesz igénybe.
3. A reszelt sajtot meg az apróra vágott petrezselymet belekeverjük, és forró tálba töltve, a tetejére vékony sajtszeleteket fektetünk.
A tetejére kb. 5 dkg frissen és vékonyan szeletelt parmezán sajtot szórjunk.