Rukkolás túrótorta

| Túrófelfújt receptek
Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rukkolás túrótorta
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg túró
8 dkg liszt
3 dl joghurt
kevés olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
igény szerint vaj
igény szerint zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a joghurtot, majd robotgéppel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk majd beletépkedjük a rukkolát.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk.

3. Egy sütőformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával és belesimítjuk a masszát.

4. 150 fokos sütőben 70 percig sütjük.

5. Tálaláskor ne felejtsük meghinteni egy kevés olívaolajjal! Hidegen és melegen is isteni. (Nagy Katalin receptje)

Aki kevésbé kedveli a rukkola csípős ízét, készítheti cukkinivel vagy zöldborsóval is.
Rukkolás túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finomságok túróval Finomságok túróval
(Bakony Zrt., 2009)

Ez a kis receptkönyv nem jöhetett volna létre Önök nélkül. Önök voltak azok, akik 2008 őszén játékos felhívásunkra tollat ragadtak, s megosztották velünk féltve őrzött családi recepttáruk egy-egy darabját... Számunkra is... bővebben...
Rukkolás túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finomságok túróval Finomságok túróval
(Bakony Zrt., 2009)

Ez a kis receptkönyv nem jöhetett volna létre Önök nélkül. Önök voltak azok, akik 2008 őszén játékos felhívásunkra tollat ragadtak, s megosztották velünk féltve őrzött családi recepttáruk egy-egy darabját... Számunkra is... bővebben...
hírlevél