Párolt, gombás tofu



Elkészítés:
1. A csiperkét sós, forró vízben blansírozzuk, aztán lecsöpögtetjük.
2. A szakéból, a (lehetőleg durva szemcséjű) cukorból, a sóból és a borsból páclevet készítünk, és 5 percig pácoljuk benne a gombát. Eközben egyforma kockákra vágjuk a tofut, megsózzuk, majd a wokba tett kevés olajban aranybarnára sütjük. Kivesszük a wokból, és lecsöpögtetjük.
3. A wokban felforrósítunk egy kis olajat, és kevergetve 2-3 percig pirítjuk benne a hagymát, a sonkát és a gyömbért. Hozzáadjuk a gombát és a spenótot, és jól megforgatjuk.
4. Hozzáadjuk az osztrigaszószt, a szójaszószt és borsot. Felöntjük a húslevessel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a megpirított tofut, és még 2-3 percig főzzük kevergetve. Mielőtt kész lenne, hozzáadjuk a felaprított hagymát is.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.