Párolt, gombás tofu

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt, gombás tofu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg kocka tofu
30 dkg csiperkegomba
2 evőkanál szójaszósz
½ dl húsleves
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál osztrigaszósz
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál szaké
1 csomag újhagyma
10 dkg csíkokra vágott főtt sonka
25 dkg friss spenót
ízlés szerint
igény szerint olaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A csiperkét sós, forró vízben blansírozzuk, aztán lecsöpögtetjük.

2. A szakéból, a (lehetőleg durva szemcséjű) cukorból, a sóból és a borsból páclevet készítünk, és 5 percig pácoljuk benne a gombát. Eközben egyforma kockákra vágjuk a tofut, megsózzuk, majd a wokba tett kevés olajban aranybarnára sütjük. Kivesszük a wokból, és lecsöpögtetjük.

3. A wokban felforrósítunk egy kis olajat, és kevergetve 2-3 percig pirítjuk benne a hagymát, a sonkát és a gyömbért. Hozzáadjuk a gombát és a spenótot, és jól megforgatjuk.

4. Hozzáadjuk az osztrigaszószt, a szójaszószt és borsot. Felöntjük a húslevessel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a megpirított tofut, és még 2-3 percig főzzük kevergetve. Mielőtt kész lenne, hozzáadjuk a felaprított hagymát is.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Párolt, gombás tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 901 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
Párolt, gombás tofu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
google+