Gesztenyekrém
Crema di castagne



Elkészítés:
1. Egy éles késsel távolítsuk el a gesztenyék külső héját, mossuk meg és főzzük a babérlevélben bő vízben 45 percig. amikor megfőtt, szedjük ki, hagyjuk langyosra hűlni, húzzuk le a belső héját.
2. Egy tálban törjük össze villával, majd nyomjuk át krumplinyomón, hogy homogén pürét kapjunk.
3. Mérjük meg a pürét, majd azonos mennyiségű kristálycukorral és a vaníliás cukorral, közepes lángon addig főzzük, amíg megfelelő állagú krémet kapunk.
4. Húzzuk le a tűzről, öntsük hozzá a rumot. Várjuk meg, amíg kihűl, akkor töltsük át üvegkelyhekbe.
5. Szórjunk rá fenyőmagot és az előzetesen megáztatott mazsolát, csepegtessünk rá még egy kevés rumot, és azonnal tálaljuk.