Gesztenyekrém

Crema di castagne

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyekrém
Eljárások: áttörés, főzés, hámozás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg gesztenye
1 kupica rum
3 és fél dkg fenyőmag
3 és fél dkg mazsola
igény szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy éles késsel távolítsuk el a gesztenyék külső héját, mossuk meg és főzzük a babérlevélben bő vízben 45 percig. amikor megfőtt, szedjük ki, hagyjuk langyosra hűlni, húzzuk le a belső héját.

2. Egy tálban törjük össze villával, majd nyomjuk át krumplinyomón, hogy homogén pürét kapjunk.

3. Mérjük meg a pürét, majd azonos mennyiségű kristálycukorral és a vaníliás cukorral, közepes lángon addig főzzük, amíg megfelelő állagú krémet kapunk.

4. Húzzuk le a tűzről, öntsük hozzá a rumot. Várjuk meg, amíg kihűl, akkor töltsük át üvegkelyhekbe.

5. Szórjunk rá fenyőmagot és az előzetesen megáztatott mazsolát, csepegtessünk rá még egy kevés rumot, és azonnal tálaljuk.

Ha gyerekeknek (is) készítjük a rum helyett rumaromával ízesítsük!
Gesztenyekrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gesztenyekrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
bevásárlólista