Túrós kukorica-krémleves

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Túrós kukorica-krémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 doboz kukoricakonzerv
25 dkg túró
2 db zsemle
8 dkg liszt
másfél dl tejszín
10 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kukoricát a levével és kevés vízzel együtt felforraljuk. Világos zsemleszínű, vajas rántással sűrítjük.

2. A túrót szitán áttörjük, a tejszínnel és a tojások sárgájával simára keverjük, majd a leveshez adjuk. Megsózzuk és már nem főzzük tovább.

3. Az egész levest szitán átpasszírozzuk, hogy a kukorica kemény héja ne kerüljön bele. Pirított zsemlekockával kínáljuk. (Kuik Dorina receptje)

Túrós kukorica-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1394 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finomságok túróval Finomságok túróval
(Bakony Zrt., 2009)

Ez a kis receptkönyv nem jöhetett volna létre Önök nélkül. Önök voltak azok, akik 2008 őszén játékos felhívásunkra tollat ragadtak, s megosztották velünk féltve őrzött családi recepttáruk egy-egy darabját... Számunkra is... bővebben...
Túrós kukorica-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finomságok túróval Finomságok túróval
(Bakony Zrt., 2009)

Ez a kis receptkönyv nem jöhetett volna létre Önök nélkül. Önök voltak azok, akik 2008 őszén játékos felhívásunkra tollat ragadtak, s megosztották velünk féltve őrzött családi recepttáruk egy-egy darabját... Számunkra is... bővebben...
recept beküldése