Bourdaloue körte

| Körte vaníliakrémben receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 9 sütőtál (72 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
27 dkg tört, száraz babapiskóta
900 dkg főtt körte
18 dkg olvasztott vaj
9 dkg porcukor
9 dkg finomra vágott mandula
A krémhez:
¼ rúd vanília
45 dl tej

Elkészítés:

1. Készítsük el a cukrászkrémet.

2. Vajazzunk ki egy ovális tűzálló tálat, kenjük a krém egyharmadát a tál aljára. A tetejére szórjuk rá az elmorzsolt száraz piskótát, tegyük rá a félbevágott főtt körtéket, és erre kanállal simítsuk rá a maradék krémet.

3. Hintsük meg porcukorral és vágott mandulával, majd locsoljuk meg olvasztott vajjal.

4. Tegyük be kb. 15 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe, hogy átmelegedjék, és a teteje megpiruljon. Langyosan tálaljuk abban a tálban, amelyben sült.

Cukrászkrém

Cukrászkrém
0.25 rúd vanília
5 dl tej
3 dkg liszt
12.5 dkg kristálycukor
kevés porcukor

1.Vastag falú lábasban, közepes tűzön forraljunk fel 4,5 dl tejet, benne a vaníliát. A lábast előzőleg vízzel öblítsük ki, hogy a tej rá ne süljön.

2. Habverővel keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral.

3. Adjuk hozzá a lisztet és a kukoricakeményítőt, aztán pedig a maradék hideg tejet. Addig keverjük, míg sima krémet nem kapunk.

4. Állandó kevergetés közben adjuk a krémhez a forró tejes keverék harmadát, aztán a maradékot. Vigyázzunk, hogy a tej ne süljön rá az edényre. Tegyük ismét közepes tűzre, és állandó kevergetés közben forraljuk fel. Kb. 20 másodpercig főzzük.

5. A krémet öntsük fém- vagy jénai edénybe, hogy hamarabb kihűljön. Tetejét szórjuk meg porcukorral, hogy ne képződjön rajta bőr. Közvetlenül felhasználás előtt keverjük simára, és ízesítsük tetszés szerint.

Bourdaloue körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 161 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Kép nélkül
Bourdaloue körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
most van szezonja