Csirke rizzsel



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét mossuk le hideg vízzel, nyomkodjuk szárazra, és kenjük meg vajjal. Dörzsöljük be kívül-belül sóval, borssal, és tegyük tűzálló tálba.
2. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, a húsát vágjuk kockákra. Adjuk az olívaolajjal és 2,5 dl vízzel a csirkéhez.
3. Tegyük a csirkét a sütőbe, süssük kb. 180 percig. Közben többször fordítsuk meg.
4. Vegyük ki a csirkét a tálból. Szűrőn keresztül mossuk le a rizst, tegyük a tálba, és öntsünk hozzá 5 dl vizet.
5. Sózzuk meg, és tegyük a csirkét a rizsre. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 60 percig.