Bundás padlizsán



Elkészítés:
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A padlizsánt hosszában félbevágjuk és sütőlemezen 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A húsát kanállal kikaparjuk, tálba tesszük és villával összetörjük.
2. Összekeverjük a padlizsánhúst, petrezselymet, bazsalikomot, fokhagymát, parmezánt, tojást, sót, borsot, és hozzáadunk egy kevés zsemlemorzsát.
3. A keverékből diónyi golyókat formálunk, és zsemlemorzsában megforgatjuk.
4. Egy magas falú serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a padlizsángolyókat adagonként 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlővel felitatjuk. Azonnal tálaljuk.