Csípős tésztaleves gombával és káposztával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csípős tésztaleves gombával és káposztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg fafüle gomba
10 dkg széles rizstészta
1 kisebb fejes káposzta
10 dl halalaplé
1 teáskanál sambal oelek
2 evőkanál
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint csíkokra vágott kaffircitromlevél
kevés halszósz

Elkészítés:

1. Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit, a fejet félbevágjuk, a torzsát kidobjuk, aztán a fél káposztafejeket csíkokra vágjuk.

2. A fokhagymát megtisztítjuk és csipetnyi sóval összezúzzuk. Összekeverjük a sambal oelekkel és a maradék sóval, majd összeforgatjuk a káposztacsíkokkal. 24 órán át pácoljuk.

3. A káposztát szűrőbe helyezve lecsepegtetjük, majd jól kinyomkodjuk és újra fűszerezzük.

4. A csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzzük a rizstésztát, és szűrőben lecsepegtetjük.

5. A halalaplevet wokban felmelegítjük. A fafüle gombát megtisztítjuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk. A gombát és a rizstésztát tálkákba tesszük, néhány csepp halszószt csepegtetünk rájuk, majd leöntjük a forró hallével.

6. A pácolt káposztából egy keveset a levesbe keverünk, a többit külön kínáljuk mellé. A kaffir zöldcitromlevelekből néhány vékony csíkot a levesbe szórunk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Csípős tésztaleves gombával és káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 839 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Csípős tésztaleves gombával és káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
recept beküldése