Diós csirke

| Diós csirkeragu receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg dióbél
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál keményítő
2 gerezd fokhagyma
igény szerint olaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Csíkokra vágjuk a csirkehúst, felszeteljük a zellerszárak fehér részét (a többire nincsen szükség), felaprítjuk a fokhagymát.

2. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és folyamatosan kevergetve 8-10 percig pirítjuk benne a húst, a zellert és a fokhagymát. Sóval, borssal és szójaszósszal fűszerezzük.

3. Meghintjük a kukoricaliszttel, ráöntjük a húslevest, és hozzáadjuk a diót. 2-3 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Rizzsel, pirított burgonyával vagy metélt tésztával tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Diós csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
Diós csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
twitter