Édes-savanyú sertéshús ananásszal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú sertéshús ananásszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb doboz szirupban eltett ananászkonzerv
60 dkg vékonyra szeletelt sertéshús
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál olaj
1 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál frissen reszelt gyömbér
2 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés húsleves
kevés
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a szójaszósszal. 15 percig pácoljuk.

2. Egy tálban összekeverjük az ecetet, a paradicsomsűrítményt, a kukoricalisztet, a durva szemcséjű cukrot és egy kis szirupot az ananászkonzervből. A wokban felforrósítjuk az olajat, és kevergetés mellett 2 percig pirítjuk benne a durvára vágott hagymát és a felaprított fokhagymát.

3. A húst kivesszük a pácból, és a hagymához adjuk. 2-3 percig főzzük. Ráöntjük az édes-savanyú szószt és a páclét, hozzáadunk egy kis ananászszirupot, egy kis húslevest, és egy kis vizet is.További 10 percig főzzük folyamatosan kevergetve.

4. Egy perccel a főzés befejezése előtt hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt is. Rizságyon tálaljuk, megszórva a friss petrezselyemmel.

Csontalaplé

Kép nélkül
250 dkg darabolt marha ritkacsont vagy
250 dkg darabolt sertéscsont
1 nagyobb vöröshagyma
2 gramm egész fekete bors
100 dkg darabolt vegyes zöldség
2 gramm egész gyömbérgyökér
5 dkg
2 gramm egész szegfűbors
2 gramm egész szerecsendió virág
25 dkg kelkáposzta
1 ág zellerlevél vagy

1. A csontokat 4-5 liter hideg vízben kezdjük, lassan, szinte pezsegtetve főzni. A habját nem szükséges leszedni, mert abból is zamatanyagok főnek ki.

2. Ha elfőtte a habját hozzáadjuk a zöldségeket, a fűszereket, sót.

3. Lassan 3-4 órán keresztül főzzük. A végén kb. 1-2 liternyire befőzzük, majd leszűrjük.

4. A szűrletet lezsírozzuk és hagyjuk teljesen leülepedni, majd a ruskosáról lemerjük a kristálytiszta csontlét. Különböző levesbetétekkel fogyaszthatjuk is, de főleg más levesek, főzelékek, mártások készítésekor, alapléként használhatjuk. Mézsűrűségűre beforralva ízkivonatot kapunk, melyből egy kanálnyi is elég egy étel ízesítésére. Kitűnően pótolja a húsleveskockát és hűtőben hónapokig tárolható.

Édes-savanyú sertéshús ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 612 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
Édes-savanyú sertéshús ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
twitter