Citromszív

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citromszív
Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 mokkáskanál citrom kivonat
1 evőkanál citromlé
15 dkg porcukor
másfél evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:

1. Sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A sütőpapírra 30 db, 7 cm-es szívet rajzolunk, egymástól 5 cm távolságban.

2. Robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. A legmagasabb fokozaton kemény habbá keverjük

3. Tálban összekeverjük az azonnal oldódó vaníliaízű pudingport, a citromízű üdítőitalport és a citromsűrítményt. Műanyag lapáttal a habba vegyítjük.

4. A tésztát 1,2 cm átmérőjű simacsöves nyomózsákba töltjük. A zsákot megcsavarjuk, hogy szorosan zárjon.

5. A sütőlemezekre szíveket nyomunk úgy, hogy kitöltjük a sütőpapírra előrajzolt mintát. A sütőt 100 fokra előmelegítjük.

6. A szíveket puffasztott cukorgyönggyel vagy színes cukorgyönggyel megszórjuk. 80-90 perc alatt halványsárgára sütjük-szárítjuk.

7. Még 10 perig a lemezen hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. (5 napig eltartható.)

Citromszív
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Citromszív
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
twitter