Marhahúsos-sajtos tekercs



Elkészítés:
1. Csomagoljuk a pitákat vagy a tortillát két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.
2. Kenjük meg a pitákat vagy a tortillát ízlésünk szerinti csatnival, szórjunk rájuk reszelt sajtot, és tegyünk mindegyikre 2 szelet húst, összetépkedett salátát és kis darabokra vágott paradicsomot.
3. Tekerjük fel szorosan a tortillákat vagy a lepénykenyereket, és tálaljuk őket melegen.
Marhasült

1. A szép, tömör húsdarab külsejét borssal és fokhagymával bedörzsöljük, és zománcos tepsire fektetjük.
2. A sütőben közepes hőfokon (180 °C) a súlyától függő ideig sütjük: 50 dkg-onként 25 percet számítunk, ha jobban át akarjuk sütni, akkor még többet. Közben alufóliával lazán letakarjuk. A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük fel.
3. A pecsenyeléhez 1 evőkanál pecsenyezsírt a liszttel elkeverünk, kevergetve kissé megpirítjuk. A többi hozzávalót beleadva, kevergetve 3 perc alatt besűrítjük.
4. A roast beefet a mártással és párolt zöldséggel tálaljuk, de kedvelt kísérője a yorkshire-puding is.
Mangó-chutney

1. A mangót meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és a húsát összevagdalva a sóval elkeverjük.
2. Az ecetet a cukorral 5 percig takaréklángon főzzük.
3. A többi hozzávalóval kb. 60 percig főzzük, időnként megkeverjük.
4. Meleg üvegekbe töltve lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk.
Kínálhatjuk fűszeres egytálételekhez, sonkás szendvicsekhez, kolbászhoz vagy hideg sültekhez.