Marhahúsos-sajtos tekercs

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos-sajtos tekercs
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet marhasült
2 és fél dkg érett, frissen reszelt cheddar sajt
1 nagyobb búzatortilla
vagy
2 db pita
1 nagyobb paradicsom
½ csésze salátakeverék
12 dkg chutney

Elkészítés:

1. Csomagoljuk a pitákat vagy a tortillát két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.

2. Kenjük meg a pitákat vagy a tortillát ízlésünk szerinti csatnival, szórjunk rájuk reszelt sajtot, és tegyünk mindegyikre 2 szelet húst, összetépkedett salátát és kis darabokra vágott paradicsomot.

3. Tekerjük fel szorosan a tortillákat vagy a lepénykenyereket, és tálaljuk őket melegen.

Marhasült

Marhasült
250 dkg vesepecsenye vagy
250 dkg fehérpecsenye
1 gerezd tört fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
A pecsenyeléhez::
1 kiskanál liszt
3 dl víz
2 evőkanál vörösbor
ízlés szerint frissen őrölt bors

1. A szép, tömör húsdarab külsejét borssal és fokhagymával bedörzsöljük, és zománcos tepsire fektetjük.

2. A sütőben közepes hőfokon (180 °C) a súlyától függő ideig sütjük: 50 dkg-onként 25 percet számítunk, ha jobban át akarjuk sütni, akkor még többet. Közben alufóliával lazán letakarjuk. A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük fel.

3. A pecsenyeléhez 1 evőkanál pecsenyezsírt a liszttel elkeverünk, kevergetve kissé megpirítjuk. A többi hozzávalót beleadva, kevergetve 3 perc alatt besűrítjük.

4. A roast beefet a mártással és párolt zöldséggel tálaljuk, de kedvelt kísérője a yorkshire-puding is.

Mangó-chutney

Mangó-chutney
3 nagyobb mangó
2 dl enyhe ecet
1 dl összevagdalt datolya
1 kiskanál
2 kisebb kimagozott, összevágott csípős pirospaprika
1 darabka 5 cm-es, reszelt gyömbér

1. A mangót meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és a húsát összevagdalva a sóval elkeverjük.

2. Az ecetet a cukorral 5 percig takaréklángon főzzük.

3. A többi hozzávalóval kb. 60 percig főzzük, időnként megkeverjük.

4. Meleg üvegekbe töltve lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk.

Kínálhatjuk fűszeres egytálételekhez, sonkás szendvicsekhez, kolbászhoz vagy hideg sültekhez.

Marhahúsos-sajtos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 728 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Marhahúsos-sajtos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
vegetáriánus ételek